Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op zaterdag en zondag 15:00 - 17:00 uur bij de ORVA zieken- en senioren-
omroep in de aangesloten huizen en 24 uur per dag via onze website.

Wij wachten op de nieuwe lokale omroep van 's-Hertogenbosch

Studio 'n Lutske Brabants is verhuisd

Vanaf 30 juli 2017 is de studio van 'n Lutske Brabants verhuisd van Rosmalen naar Den Bosch.

zandvelstraatWe zitten in een maisonnette, deze is ruim, licht en heeft vrij uitzicht vanaf het balkon en de woonkamer. Het is ruime 4 kamerappartement met twee woonlagen. De woning ligt op een gunstige locatie: dicht bij uitvalswegen, 10 minuten fietsen naar het centrum, ligt naast winkelcentrum De Helftheuvel, boven de winkels op de Boschmeersingel en nabij diverse openbare voorzieningen.

In een mooie nieuwe studio worden nu wekelijks de uitzendingen gemaakt voor de de zieken- en seniorenomroep ORVA en de loklale omroep HTR.

Dré en Frans hopen in deze studio, in de toekomst, de 1000ste uitzending te maken.

Internationaal contract voor JW Roy

Mooi nieuws. Gisteren heeft JW Roy een internationaal publishing contract getekend bij Downtown Music Publishing.

UITNODIGING

tot het schrijven van een gedicht of verhaal in Brabants dialect voor het Brabants Boekenweekboek 2018

Laatste uitzending 'Op Onze Misse'

Ruim 40 bewonderaars, luisteraars, artiesten en collega's kwamen zondagochtend naar de studio van DTV/MFM om de laatste uitzending van 'Op Onze Misse' bij te wonen. Na ruim 24 jaar Op Onze Misse stopt Gerdie van den Heuvel met haar populaire dialectprogramma.

Henk Merx van Kwartjesvolk overleden

Wij kregen de trieste mededeling dat zondagavond 11 juni 2017, op 50-jarige leeftijd, Henk Merx uit Zeeland is overleden. Henk werd woensdagavond tijdens het fietsen op 8 juni getroffen door een hersenbloeding. Hij overleed in een ziekenhuis in Tilburg.

Vandiekomsa viert tienjarig jubileum in Tilburg

't Begon allemaal in 2007 met 'n oproep op Folkforum. Hein Augustijn zocht muzikanten om 'n Brabants folkgroep te vormen.

Presentatie eerste CD van de Sjeklade Mupkes

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017 presenteerden de Sjeklade Mupkes hun eerste CD in Musicasa aan de Wilhelminastaat 58, 5246 XE te Rosmalen.

Frans Nefs wint de Willem Ivenprijs 2017

Zo’n 200 mensen waren zondagmiddag 5 maart 2017 aanwezig in het Lithse cultureel centrum De Hoeve bij de presentatie van het 12e editie van het Brabants Boekenweekboek.

900e programma 'n Lutske Brabants

In het weekend van 3 maart 2017 wordt de 900e aflevering van 'n Lutske Brabants uitgezonden. Het programma wordt wekelijks uitgezonden bij verschillende omroepen. De eerste uitzending is uitgezonden op zondag 2 mei 1999 en gemaakt door Frans van den Bogaard en Dré van der Donk.

Troubadour Henk Habraken overleden

Wij schrokken van het bericht dat onze Brabantse troubadour Henk Habraken woensdagochtend 15 februari 2017, op 72 jarige leeftijd is overleden. Henk schreef meer dan 6000 liedjes en niemand kon ze beter vertolken al hijzelf. Dat deed hij samen met René Habraken (zang) en Rico van Hooren (gitaar), als het Trio Henk Habraken.

© 2011 - 2017 'n Lutske Brabants - Vandaag: donderdag 21 september 2017 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch' - Sponsor: Dré van der Donk