Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op zaterdag en zondag 15:00 - 17:00 uur bij de ORVA zieken- en senioren-
omroep in de aangesloten huizen en 24 uur per dag via onze website.

Wij wachten op de nieuwe lokale omroep van 's-Hertogenbosch

Brabantse agenda

Zondag 25 februari 2018

Activiteit: Brabantse avond JanVdHeijdenKlJan van der Heijden
Locatie Theaterzaal De Durpsherd te Berlicum
Gasten: Jan van der Heijden & Tonny Wijnands
Aanvang: 20:00 uur
Reserveren: (073) 503 32 72 / (073) 503 20 16
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.durpsherd.nl

De Brabantse Avonden staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en/of cabaret van eigen Brabantse bodem! Geniet van hun Brabantse humor, muziek en entertainment! Op zondag 25 februari wordt de Brabantse Avond verzorgd door Jan van der Heijden en Tonny Wijnands.

Jan van der Heijden
Tot ongeveer 1988 speelde Jan in besloten familiekring of op kleine feesten werken van John Denver en Simon & Garfunkel op zijn akoestische gitaar. Zijn repertoire veranderde vanaf het moment dat hij Prins Carnaval van Ploegersland werd. Tijdens een avond van de carnavalsvereniging trad hij op met zijn inmiddels vaste, Engelstalige nummers. Piet Grilis, lid van de volksmuziekgroep De Ploegers en zelf gezegend met een malse luide stem , riep op een gegeven moment: Jongen zing toch ‘s verstaonbaore taol. Vanaf dat moment ging hij zich meer en meer bezighouden met liedjes van Ad de Laat en Gerard van Maasakkers. Op een gegeven moment ging hij als medewerker van de Liempdse Zittingsavonden zelf liedjes schrijven in het Brabants dialect, wat uiteindelijk resulteerde in zijn eerste CD “Vur Iedereen”. Het werkte zo aanstekelijk dat hij in 2004 zijn tweede CD “Tevreje” uitbracht. Daarna werd het, wat CD’s betreft, wat rustiger, maar in mei 2017 heeft hij de stap weer genomen en een nieuwe CD “Natuurlijk” uitgebracht. Dit is een speciale CD geworden met Brabantse dialect liedjes, maar ook een drietal ABN liedjes, die hij bij de geboorte van zijn kleinkinderen heeft gemaakt. 

Tonny Wijnands
Het motto van Tonny Wijnands is: In de tuin van het leven, is humor de beste mest. De zanger uit Deurne komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Omdat zijn vader lid is van de plaatselijke harmonie excelsior, komt ook hij op negen jarige leeftijd terecht bij deze vereniging eerst als bugelspeler en daarna als slagwerker. Als hij niet veel later van zijn ouders een gitaar krijgt, en leert hoe hij dit instrument moet bespelenis zijn leven in en met de muziek pas echt begonnen. Een jaar nadat hij Prins Carnaval is geworden bij CV de Heikneuters begint hij met buurtgenoten en vrienden de succes volle Brabantse liedjesgroep Gèr Gedoan. Deze groep heeft vijftien jaar bestaan en is begin 2009 gestopt. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daarom treedt hij tegenwoordig solo op. Hij zingt, speelt gitaar en vertelt grappige verhalen tussen het spelen door. ’n Brabantse troubadour voor alle provincies en zelfs in het Duitse Winterberg.
 
Kaartjes
Kaartjes bestelt u a 10 euro online via www.durpsherd.nl. U ontvangt uw kaartje dan direct per mail. U kunt ook via Wim Kuijpers kaarten bestellen. Telefonisch via 073-5033272 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze kaarten worden niet toegestuurd, maar ze liggen klaar op de betreffende avond aan de kassa. Bij verhindering graag bericht aan Wim Kuijpers. De voorstelling vindt plaats in Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum en begint om 20.00u.

© 2011 - 2018 'n Lutske Brabants - Vandaag: zaterdag 20 januari 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch - Sponsor: Dré van der Donk