Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op zaterdag en zondag 15:00 - 17:00 uur bij de ORVA zieken- en senioren-
omroep in de aangesloten huizen en 24 uur per dag via onze website.

Wij wachten op de nieuwe lokale omroep van 's-Hertogenbosch

UITNODIGING

tot het schrijven van een gedicht of verhaal in Brabants dialect voor het Brabants Boekenweekboek 2018

DSC00076klHet thema van de landelijke Boekenweek 2018 is: 'Natuur'.

De redactie van het Brabants Boekenweekboek, bestaande uit Cor Swanenberg en Jan Luysterburg, vraagt in het kader van dit thema een bijdrage te leveren in proza of poëzie voor het komende Brabantse Boekenweekboek. Evenals voorgaande jaren mag u het thema ruim interpreteren, maar de bijdrage moet er uiteraard wel aan beantwoorden en uw tekst moet in dialect geschreven zijn.

Voor de schrijvers van proza melden we dat hun bijdrage maximaal 800 woorden mag beslaan. De gedichten zouden op één pagina moeten kunnen.

U weet dat de Willem-Ivenprijs uitgereikt wordt aan het beste verhaal of gedicht van het Brabantse Boekenweekboek. De gemeente Oss heeft gezorgd voor deze extra dimensie en dat is zeker een passende hommage aan Willem Iven, de schrijver van het Peelland, die zelf tot het allerlaatst enthousiast aan de Brabantse Boekenweekboeken bijgedragen heeft. Elly Schepers-Corstjens (2011), Gerlaine Piters-Jansen (2012), Narus van Balkum (2013), Riny Boeijen (2014) Jan Luysterburg (2015), Johan Biemans (2016) en Frans Nefs (2017) staan in de annalen als winnaars van deze prestigieuze schrijversprijs.

Uitgever Johan van de Berg uit Almere zal ook van de dertiende uitgave een mooi gebonden boek maken, maar zoals eerder gemeld, kunnen de deelnemende schrijvers door de terugloop in de boekenbranche helaas geen gratis exemplaar meer ontvangen. Wel behouden zij het recht op auteurskorting. Het boek zal volgens plan begin maart 2018 verschijnen en geïllustreerd worden door Iris Bongers.

Voor spellingsadvies verwijzen we naar de website van de stichting Brabants waar onder 'voorkeursspelling' het boekje Hoe schrijf ik mijn dialect? is te vinden.

Uw bijdrage zou voor 30 oktober 2017 ingestuurd moeten worden.
Het liefst per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar het mag ook per post: Milrooijseweg 109, 5258 KG Berlicum.

Wij hopen dat u meedoet en wensen u veel succes bij het schrijven van uw bijdrage.

Met vriendelijke groeten,
Cor Swanenberg en Jan Luysterburg
Berlicum/Hoogerheide

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2011 - 2017 'n Lutske Brabants - Vandaag: dinsdag 22 augustus 2017 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch' - Sponsor: Dré van der Donk