Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op zaterdag en zondag 15:00 - 17:00 uur bij de ORVA zieken- en senioren-
omroep in de aangesloten huizen en 24 uur per dag via onze website.

Wij wachten op de nieuwe lokale omroep van 's-Hertogenbosch

Henk van der Aa ridder in de Orde van Oranje Nassau

Zeven mensen uit de gemeente Sint-Michielsgestel kregen dinsdagmorgen 26 april 2016 een lintje, waaronder Henk van der Aa.

HenkvanderAa 300Henk van der Aa (81) is als Henri de Booi, columnist van parochieblad ‘De Ware Jacob’, een bekende dorpsfiguur in Den Dungen. Hij is al vanaf het einde van de jaren vijftig actief op vele fronten. Sinds de jaren zeventig schrijft hij voor het blad, hij is medeverantwoordelijk voor de inhoud.
Maar hij schreef meer, waaronder verhalen, liederen en verhalen over Den Dungen. vaak in het Brabants dialect, dat hij graag promoot. Niet voor niets won hij in 1998 de Dialectpenning. Hij wordt vaak gevraagd om voor te lezen uit eigen werk.
Vanaf 1969 tot op de dag van vandaag is Henk een veel gevraagde presentator en ceremoniemeester voor de meest uiteenlopende evenementen. Hij zet zich in voor een kiosk in zijn dorp, is jurylid bij muziekevenementen, bekleedde een keur aan bestuursfuncties en maakte zich warm voor de Dungense film (waaronder Afslag Den Dungen), het beeld Dungen Goeiendag en hij speelde een grote rol in De Moestuin, een avondvullend programma voor en door Dungenaren.

Reacties  

0 # Frans van den Bogaard 26-04-2016 16:30
Henk,

Van harte proficiat met je Koninklijke onderscheiding.

Frans & Dré
'n Lutske Brabants

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2011 - 2018 'n Lutske Brabants - Vandaag: vrijdag 23 februari 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch - Sponsor: Dré van der Donk