Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op zaterdag en zondag 15:00 - 17:00 uur bij de ORVA zieken- en senioren-
omroep in de aangesloten huizen en 24 uur per dag via onze website.

Wij wachten op de nieuwe lokale omroep van 's-Hertogenbosch

Gildekoor Sint Barabara Dinther viert zilveren jubileum

Het 25-jarig Gildekoor Sint Barbara is een uniek koor. Terwijl gildekoren al zeldzaam zijn, zingt dit koor in een speciale gildesfeer, zelf gecomponeerde muziek met gitaar en gildetrom als voornaamste instrument.

GildekoorStBarbaraDinther2
Een muzikale mix tussen oud en nieuw. Nieuwe eigentijdse muziek, terwijl traditioneel Latijnse teksten gehandhaafd zijn. Maar ook eigen hedendaagse Nederlandse teksten en veel in het Brabants dialect. Koorzang wordt hierbij steeds afgewisseld met zang van solisten.
Door de tijd zijn er drie complete missen ontstaan; de Missa Fratema, de Missa Unitalis en zelfs een dialectmis. Het Gildekoor wordt veelvuldig elders gevraagd tot zelfs in het buitenland en door de tijd zijn er twee CD's uitgebracht.

Op zondag 14 juni 2015 viert het Gildekoor St. Barbara Dinther hun zilveren jubileum om 10:30 uur met een Heilige mis in de St. Servatiuskerk in Dinther. In de mis wordt een groot deel van hun repertoire ten gehore gebracht. Aansluitend is er een receptie in het Gildehuis "de Guld", Raadhuisplein 21b in Dinther.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2011 - 2018 'n Lutske Brabants - Vandaag: zaterdag 20 januari 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch - Sponsor: Dré van der Donk