Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant, ZIGGO kanaal 43 en
24 uur per dag via onze website.

PERSBERICHT NAMENS VRIJWILLIGERS BOSCHTION, LOKALE OMROEP ’S-HERTOGENBOSCH

’s-Hertogenbosch, 12 februari 2015
boschtion2012klHet zittende bestuur van Boschtion heeft eerder vandaag de radio en tv-signalen off-line gezet om daarmee een punt te zetten achter de lokale omroep van ’s-Hertogenbosch. Hiermee komt er resoluut een streep door de nog geplande verslagactiviteiten voor het nu komende carnaval in Oeteldonk en omliggende dorpen. Wij als vrijwilligers hadden absoluut, ondanks de slechte bestuurlijke situatie, onze schouders hier nog onder willen zetten en laten zien (en horen) dat wij voor de thuisblijvers deze service wilden bieden.

Als vrijwilligers hebben wij dan ook geen enkel begrip voor het overhaaste besluit van het zittende bestuur o.l.v. Coen Free om per vandaag de stekker uit de omroep te trekken. We begrijpen goed dat het voor hen geen leuk nieuws was, hetgeen het interim-bestuur aan nalatigheden de afgelopen 3 weken op tafel heeft weten te leggen op basis van feiten. Ditzelfde interim-bestuur had vier dagen geleden nog de moed om tot overdracht van bestuurlijke taken over te gaan, maar helaas kwamen er op het laatste moment nog een aantal administratieve zaken aan het licht waarbij deze 4 toppers hun handen niet aan wilden branden. Van hetgeen wij gezien hebben begrijpen we dat.
We begrijpen zelfs dat deze fouten niet met opzet zijn gemaakt, maar meer uit onwetendheid.

Maar waar wij geen enkel begrip voor kunnen opbrengen is de actie van Coen Free om vóór de carnaval de stekker eruit te trekken, temeer omdat hij hier willens en wetens slechts 2 groepen direct treft: De kijkers thuis die uitkijken naar deze verslagen en de vrijwilligers van de omroep. Een ieder die hier niet op zit te wachten zet gewoon een andere zender op.
Daarom getuigt deze actie in onze ogen dan ook van totale minachting naar het publiek en de vrijwilligers met als enig doel; persoonlijke schade die is ontstaan na het onderzoek te beperken.
Dat raakt ons tot op het bot en ook de mensen rondom ons heen die hier op gerekend hadden. We distingeren ons dan ook van al het verweer wat nu in de media wordt rondgeslingerd door dit bestuur en berusten ons in de bevindingen die het interim-bestuur voor ons aan het licht heeft gebracht en met de gemeente heeft gedeeld.
Wij hebben het al die jaren met de zeer beperkte middelen graag voor u allen gedaan en vinden het wel zo fair om het verhaal van onze kant met jullie te delen.

Namens de vrijwilligers van Boschtion.

© 2011 - 2018 'n Lutske Brabants - Vandaag: donderdag 16 augustus 2018 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft 's-Hertogenbosch - Sponsor: Dré van der Donk